ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ
ΜΠΟΡΑΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 133 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Τηλ. 24670.26.690 και 6974.308.482
     
Αρχική Σελίδα   Υπηρεσίες   Τι κάνουμε   Οι Τιμές μας   Συμβουλές   Πληροφορίες   Φέρετρα   Φωτογραφίες Ι   Φωτογραφίες ΙΙ   Επικοινωνία
                                     
Συμβουλές  

Επικοινωνία

 

           

Λίγες χρήσιμες συμβουλές γι’ αυτούς που μένουν, τι πρέπει να προσέξουν και να κάνουν πριν και μετά την περίπτωση μιας απώλειας προσφιλούς τους προσώπου, ούτως ώστε να μη γίνουν λάθη, ώστε στον πόνο που θα προέλθει από το θλιβερό συμβάν να προστεθούν φασαρίες και άσκοπα τρεχάματα που δημιουργούν στις στιγμές αυτές μόνο σύγχυση και τίποτε άλλο.

Κανένας δεν μπορεί ποτέ να σκεφτεί με ευχαρίστηση το θάνατο, πολύ περισσότερο όταν αφορά συγγενικό του πρόσωπο. Πολλές φορές ένας ξαφνικός θάνατος φέρνει στην οικογένεια δύσκολες καταστάσεις επειδή ο πόνος με το χαμό ενός αγαπημένου σε πολλούς εμποδίζουν την καθαρή σκέψη. Αλήθεια πόσο μεγάλη γίνεται συχνά η αναστάτωση των συγγενών σε μια τέτοια περίπτωση, και πόσο είναι απληροφόρητοι για το τι χρειάζεται να κάνουν σε μια περίπτωση θανάτου.

Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι τα γραφείο τελετών «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΟΡΑΒΟΣ» αναλαμβάνει την ουσιαστική υποχρέωση να σταθεί δίπλα στην οικογένεια όχι μόνον για την ανάληψη μιας τελετής, αλλά και για την διεκπεραίωση πολλών διατυπώσεων που χρειάζονται τις στιγμές αυτές.

Γι’ αυτό μετά από ένα τέτοιο συμβάν πηγαίνετε πρώτα στους ειδικούς ενός γραφείου τελετών της εμπιστοσύνης σας ή παρακαλέστε τηλεφωνικώς να σας επισκεφτούν στο σπίτι σας, ώστε να συζητηθούν τα σχετικά με την τελετή.

Στα πλαίσια των ανωτέρων συμβουλών μας ορίζετε εσείς την οργάνωση μιας τελετής και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις επιθυμίες σας ότι αφορά ποιότητα και τιμή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο σπίτι,  τηλεφωνήστε απευθείας ή επισκεφτείτε το γραφείο τελετών. Θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες και άσκοπες κινήσεις, θα ελέγξει την ορθότητα του πιστοποιητικού θανάτου δια να μην έχετε προβλήματα μετέπειτα λόγω λάθους στοιχείων, που θα μεριμνήσει την τακτοποίηση της σορού, άλλαγμα κλπ. και γενικά να σας πληροφορήσει τι πρέπει να κάνετε.
Κατά τις περιπτώσεις αυτές που ο άνθρωπος σας αποβιώσει στο σπίτι μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας
Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται μετά πάροδο 12 ωρών από τη στιγμή του θανάτου. Μετά από το διάστημα των 12 ωρών οι συγγενείς μπορούν να δώσουν εντολή στον εργολάβο να προβεί στον ενταφιασμό οπότε αυτοί επιθυμούν αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος σήψεως της σορού. Στις περιπτώσεις αυτές όταν οι συγγενείς περιμένουν πρόσωπα από το εξωτερικό και η σορός πρόκειται να παραμείνει πέρα 24ώρου καλό θα είναι να δίνουν εντολή στο γραφείο να την τοποθετήσει σε ειδικό ψυγείο που διαθέτουμε και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την σωστή συντήρηση της σορού.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική κλπ. χρειάζεται από τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος για να την επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προς σύνταξη της πιστοποιήσεως θανάτου και τα ρούχα για να τα παραδώσουν στο γραφείο τελετών.
1. Επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου.
2. Ταυτόχρονη κλήση του γραφείου τελετών της αρεσκείας σας για τα περαιτέρω.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Στην περίπτωση αυτή καλέστε αμέσως το γραφείο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, εγκληματολογικής υπηρεσίας, ιατροδικαστή, κλπ.
Εφόσον καλέσετε το Γραφείο Τελετών και αναλάβει τις πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο, ο θανών πρέπει να μεταφερθεί στο νεκροτομείο προς νεκροτομή και την έκδοση πιστοποίησης αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο από τον ιατροδικαστή, η γνωμάτευση του οποίου από κανέναν δεν μπορεί να προσβληθεί.
Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου ότι δηλαδή πρέπει να γίνεται νεκροτομή διότι μετά τον ενταφιασμό πολλές φορές επακολουθούν δικαστικοί αγώνες (τροχαία ατυχήματα) με ασφάλειες διάφορες που απαιτείται η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης και όχι απλή γνωμάτευση ενός γιατρού. Εάν κατά το ατύχημα ή τον αιφνίδιο θάνατο βρεθεί ιατρός παρών και θελήσει να γνωματεύσει δεν σας το συνιστούμε, ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τη νεκροτομή, μετά το πέρας της οποίας το γραφείο θα φροντίσει δια την άψογη εμφάνιση του νεκροτομηθέντος. Σας συμβουλεύουμε επίσης κατά τις περιπτώσεις αυτές ουδέποτε να επιθυμείτε τη σορό, να μη μεταφέρει το γραφείο στο σπίτι, παρά μόνο στο νεκροστάσιο ή στον Ι. Ναό για την Εξόδιο Ακολουθία και συνέχεια την Ταφή.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο από το οποίο ζητάτε να σας διαθέσει το φέρετρο, να σας τακτοποιήσει τη σορό και εν συνεχεία να σας την μεταφέρει με ειδικό κλειστό αυτοκίνητο ή νεκροφόρα στον τόπο που επιθυμείτε και στη συνέχεια να επιληφθείτε εσείς για τα υπόλοιπα που χρειάζεται μέχρι και την ταφή σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου σας.
2η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο και του αναθέτετε τα πάντα. δηλαδή τακτοποίηση σορού, μεταφορά αυτής στον επιθυμητό σας τόπο και διεκπεραίωση της όλης τελετής, χωρίς εσείς να προβείτε σε καμιά άλλη ενέργεια.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κατά την ανωτέρω περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είμαστε συμβεβλημένοι με οίκους τελετών του εξωτερικού (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, Αμερική, κλπ). Από τη χώρα που θα βρίσκεστε οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου τηλεφωνήστε στο γραφείο μας το οποίο θα σας βγάλει αμέσως από τη μεγάλη δυσκολία που θα είσθε και θα σας προφυλάξει από άσκοπες κινήσεις και περιττά έξοδα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται την αποστολή σωρού με οποιοδήποτε μέσον στο εξωτερικό.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας όλο το 24ωρο

  στα τηλέφωνα:
           
 

σταθερό: 24670.26.690

 

κινητό: 6974.308.482

           
 

e-mail:mporavosf@yahoo.gr